Hasselnøddemælk med hindbær
6. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Den fløjsbløde og nougatagtige mælk bliver næsten til en hel dessert, når du blender den med friske, syrlige bær.
Bemærk
Husk, at hvis du bruger frosne bær, så skal de have et opkog, inden du spiser (eller drikker) dem.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist nødderne på en tør pande, til hinderne løsner sig. Gnub hinderne af i et rent viskestykke (det gør ikke noget, hvis der stadig sidder nogle tilbage).
Fjern sten fra dadlerne, og blend nødder, vaniljepulver, dadler og vand til en ensartet masse.
Si mælken igennem et rent klæde eller et kaffefilter, og hæld den på en skoldet flaske.
Blend hindbær med hasselnøddemælk, og hæld den op i to glas. Dyp evt. glassene i lidt finthakkede hasselnødder, det giver en flot kant.
Tip!
Du kan sagtens lave mælken med andre typer af nødder (f.eks. cashew) eller mandler. Mælken kan også bruges som et sødt alternativ til komælk i f.eks. grød eller pandekager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk