Hasselnøddekage med abrikosfyld
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Det syrligt-søde abrikosfyld med muscovadosukker giver kagen en karamelliseret smag og en fugtig krumme.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 18 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en lille gryde. Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk mel og bagepulver i.
Blend nødderne helt fint i en minihakker, og vend dem i dejen sammen med mælken.
Smelt sukkeret i en gryde sammen med rosiner og syltetøj. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn i abrikosfyldet.
Smør springformen med smør, og drys den med sukker i et tyndt lag.
Fordel halvdelen af dejen i formen, og fordel abrikosfyldet ovenpå. Fordel resten af dejen oven på fyldet, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
Løsn kanterne fra formen, og lad kagen afkøle helt i formen.
Tag kagen ud af springformen, sigt flormelis over den, og drys med hasselnøddeflager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk