Hasselnøddebrød med kanel og kardemomme
16. februar 2019
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen / Skovdal Nordic
Det minder nok mere om en kage end et brød, så nyd det til en god kop eftermiddagste under tæppet.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang brødform, ca. 12 x 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Fordel nødderne på en bradepande beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de begynder at dufte kraftigt. Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid så mange af hinderne af som muligt. Lad nødderne køle af, og hak dem groft.
Bland mel, rørsukker, natron, bagepulver, salt, kanel og kardemomme sammen i en stor skål.
Smelt smørret i en kasserolle, og pisk det sammen med kærnemælk og æg i en skål, til det er ensartet.
Lav en fordybning i melblandingen i skålen, og tilsæt kærnemælksblandingen. Rør et øjeblik, til dejen akkurat er blandet. Rører du for meget, bliver brødet for kompakt.
Smør formen, hæld dejen i, og bag brødet i ovnen i 30-35 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Lad det køle lidt af på en rist.
Skær brødet i tykke skiver, mens det er lunt, og spis det evt. med et lag koldt smør på.
Tip!
Kan du ikke nå at spise hele nøddebrødet, mens det er lunt, er det en god idé at dele det i to, og fryse den ene halvdel ned, mens det stadig er friskbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk