Annonce

Hasselback-butternutsquash med ponzumarinade

Hasselback-butternutsquash med ponzumarinade
0-30 min.

(3)

23. oktober 2019 af AnnonceFoto: ANNONCE

Når marinaden gør en forskel
Tag en butternutsquash til helt nye højder ved følge opskriften herunder og ovnbage den med en salt, sød og syrlig marinade.

Se i denne video, hvor nemt det gøres:

Et salt og syrligt pift
Ponzu er en traditionel japansk kryddersauce med en dejlig frisk og syrlig smag. Smagen af Kikkoman Ponzu er perfekt balanceret med salt og umami fra naturligt brygget sojasauce og frisk syrlighed fra citron og eddike. Ponzu er klar til brug som dip til f.eks. sushi og sashimi og til at dyppe på f.eks. salat, stegt fisk eller kød. Desuden er Ponzu ideel som ingrediens i marinader, dressinger og dip til fisk, skaldyr, kylling, lyst kød og grøntsager.

Ingredienser

personer
stor butternutsquash
1

Ponzumarinade

olivenolie
3 spsk.
Kikkoman Ponzu
4 spsk.
lys sirup
1 spsk.
peber
hvidløg
2 fed
frisk ingefær
1 cm

Pynt

karse og andre krydderurter som f.eks. brøndkarse og tallerkensmækker

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°.
Skræl butternutsquash, flæk den, og skrab kernerne ud med en ske. Skær dybe riller i butternutsquashen med 3-4 mm’s mellemrum, dog uden at skære helt igennem. Læg den i et ovnfast fad med rillerne opad.

Ponzumarinade

Rør olie, Kikkoman ponzu, sirup og peber sammen i en skål. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør det i skålen.
Gnid halvdelen af marinaden godt ind i butternutsquashen, evt. med en silikonepensel, og sørg for, at det kommer godt ned i mellemrummene.
Bag butternutsquashen i ovnen i 40-45 minutter, og hæld resten af marinaden over under bagningen.
Hæld den overskydende ponzumarinade fra fadet over butternutsquashen, når den er færdigbagt, og pynt med krydderurter.
Servér butternutsquashen varm som tilbehør til kød, eller med en frisk grøn salat og lunt brød til.
Frys resten af din ost
Har du en rest ost tilovers fra madlavningen, kan fryse den ned og bruge den en anden god gang!
0 seconds of 51 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:51
00:51
 

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'