Harissa-gulerødder med hvid bønnecreme, ristede mandler og persille
14. september 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Cremet, knasende og spicy på én gang! Bønnecremen minder lidt om hummus med hvide bønner i stedet for kikærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Dræn bønnerne. Pil og pres hvidløget. Giv bønnerne et kort opkog i en gryde med letsaltet vand.
Afdryp bønnerne, og hæld dem i en blender sammen med hvidløg, tahin, citronsaft, vand, salt og peber, og kør til ensartet og cremet konsistens.
Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande. Krydr med salt.
Skræl gulerødderne, og skær dem over på langs. Skyl, pluk og hak persillen. Rør harissa sammen med tomatpuré, olie, vand, salt og peber i en skål.
Steg gulerødderne på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Tilsæt harissa-blandingen det sidste minut af stegetiden, vend sammen, og drys med persille (gem lidt til pynt).
Anret bønnecremen i dybe tallerkner, top med harissa-gulerødder, og drys mandler og persille over. Spis med kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk