Hamburgerryg med glaserede rodfrugter og grønkålssalat
Foto: Stine Christiansen
Kogt hamburgerryg er en sand klassiker, som hører sig til på julefrokostbordet, nytårsbordet eller blot som en god fredagsmiddag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Gode tips til kogt hamburgerryg
Hamburgerryggen er en udskæring af grisens nakke, som er saltet og røget. I supermarkedet er den pakket ind i et net, som du enten kan lade sig på, mens den koger og tage af inden servering, eller du kan fjerne det inden kogningen. Det gør ingen forskel.
Kogetid
I opskriften koges hamburgerryggen i ca. 45 minutter. Er din hamburgerryg større end 1 kg, skal den have lidt længere tid.
Du kan bruge stegetermometer, hvis du vil være helt sikker på, at den bliver kogt nok. Kernetemperaturen skal være 60°, når den har kogt, og derefter nå op på 70-75°, imens den står i kogevandet.
Tilbehør
I denne opskrift serveres hamburgerryggen med glaserede rodfrugter og grønkålssalat, og det giver et let og lækkert måltid.
Skal tilbehøret være mere traditionelt, kan du servere flødekartofler eller grønlangkål til kødet.
Rester
Har du rester af hamburgerryggen, kan du gemme den og bruge den som pålæg. Skær tynde skiver af kødet, og vupti så har du hjemmelavet hamburgerryg til brødet.