Hamburger med pulled chicken og majssalsa
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Når den barbecuemarinerede kylling har simret i ovnen i et par timer, er kødet så mørt, at det kan trækkes fra benene med to gafler – deraf navnet ”pulled chicken”.
Bemærk
Ovntid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pil og hak løg og hvidløg helt fint, og steg dem klare i olie i en stor stegegryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt røget paprika og tomatpuré, og steg i yderligere 2-3 minutter.
Læg kyllingen oven på det stegte løg i stegegryden, og hæld vand samt barbecuesauce over kyllingen. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen. Steg kyllingen i 2 timer.
Pil majskolberne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 8-10 minutter, til de er møre. Skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv. Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Skyl blomkål, purløg og persille, og hak det fint. .
Vend det hele sammen i en skål sammen med olie og friskpresset citronsaft. Krydr med salt og peber
Fjern skindet fra kyllingen, og brug 2 gafler til at frigøre kødet fra benene. Lun burgerbollerne, flæk dem, og smør den nederste del med mayonnaise. Fordel kylling og majssalsa på bollerne, læg overbollerne på, og servér.
Tip!
Friske majskolber giver det mest delikate resultat, når du laver majssalsaen, men majskerner fra frost eller dåse kan også anvendes.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Basisopskrift på pulled chicken