Hamburger med brioche-burgerbolle

En klassisk hamburger, men hvor alt er hjemmelavet lige fra de luftige og smørbagte burgerboller til mayonnaisen og den uundværlige tomatketchup.

Hamburger med brioche-burgerbolle
61-90 min.

(5)

July 14, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid, burgerboller: I alt 2½ time.

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Er der ketchup i overskud, kan det gemmes på køl i et glas med låg i 3-4 dage. Brug det fx til hotdogs eller til søndagsbrunchen sammen med røræg og små stegte pølser. Briocheburgerbollerne skal spises helt friskbagte, ellers bør de fryses ned til senere brug.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Opskrift på den bedste amerikanske hamburger med briocheboller

Er du på udkig efter en lækker saftig burger? Så skal du prøve denne opskrift på klassiske hamburgers med de dejligste briocheburgerboller. Briochebrød er med til at indkapsle alt det smovsede i hamburgeren. Den hjemmelavede og bløde (og smørfyldige, mums!) briochebolle, med hjemmerørt tomatketchup og mayonnaise og saftige bøffer, smager så fuglene synger.

Steg den perfekte bøf til din hamburger

Der er ikke meget hokus-pokus omkring hamburgere. Men der er dog alligevel et par gode fif, du kan bruge, når du skal stege dine bøffer. Hakket oksekød skal helst være gennemstegt, da der findes flere bakterier i hakket kød end en hel bøf. Du kan bruge den tommelfingerregel, at kødet skal stege et minut pr. millimeter tyk din bøf er. Er den 10 millimeter tyk, skal den derfor have 10 minutter, altså fem minutter på hver side.

Et andet godt trick er, ikke at lade hakkebøfferne koge. Det betyder, at du skal op og have en jævn varme, hvor bøfferne får en brun stegeflade. På den måde når de ikke at koge i kødsaften, som siver ud af bøfferne, hvis de ikke får høje nok temperaturer.

Kan man fryse hakkebøffer?

Ja, det kan du godt. Form de rå hakkebøffer til den ønskede størrelse, og stabel dem med bagepapir imellem hver bøf, så de ikke sætter sig sammen. Læg dem i en frysepose eller en bøtte som er beregnet til fryseren. Så kan du altid tage det præcise antal bøffer op, som du har brug for. Når du tager bøfferne op, skal du lade dem tø langsomt op – dvs. i køleskabet og ikke på køkkenbordet.

Hvorfor hedder det hamburger?

… og hvorfor ikke beefburger? Jo, det er fordi at man mener, at hamburgerens fødested er Hamborg (på engelsk Hamburg). Det siges, at tyske sejlere i det 19. århundrede tog idéen med til Hamborg fra Rusland og de baltiske lande. Derfor har ’ham’ ikke noget med svinekød at gøre, men blot opkaldt efter den tyske by.

Opskrift på de bedste briocheboller

Hemmeligheden bag de lækre og blød briochebrød er smør og sødmælk. Smørret er med til at give den helt genkendelig bløde konsistens og runde smag. Derfor skal du ikke gå ned på smørret i disse briocheburgerboller!

Hamburger tilbehør: Lav en smovset hamburger

Ingen burger uden mayonnaise og ketchup! Men har du prøvet at lave det selv? Det sætter virkelig prikken over i’et, og din indsats vil bestemt ikke være forgæves. Følg den bedste opskrift herover på de to dips, så er du sikret den bedste hamburger. I den her opskrift har vi anbefalet dig at bruge rucola, tomater, rødløg og syltede drueagurker. Det er dog kun fantasien som sætter grænser for, hvad du kan putte i en burger. F.eks. kan du råsylte dine rødløg, udskifte rucola med spinat eller hjertesalat, eller du kan lave en hjemmerørt burgerdressing. Skal burgeren være ekstra smovset, kan du putte bacon i din hamburger.

Hamburger – med eller uden ost?

Det er selvfølgelig valgfrit, om du vil have ost i din burger. Hvis du vælger at putte ost i, anbefaler vi, at du bruger cheddar, da der er masser af smag i den type ost. Du kan også skære stykker af en hel cheddarost og lægge ind i hakkebøfferne, sådan får du lækker smeltet ost i midten af din hakkebøf.

Hamburgermenuen over dem alle

Er der noget mere lækkert end den helt store burgermenu? Fuldend temaet med hjemmelavet pomfritter, en god hjemmelavet aioli og sodavand. Varier din hamburger opskrift og menu lige som du har lyst. Velbekomme!

Tip: Når du bygger din hamburger, så hav altid bøffen i bunden - så undgår du at den glider ned fra tomater og andet fyld - og så ser det bare bedst ud!

Se også: Alle vores bedste burger-opskrifter

Måske du også kan li'