Halloween-muffins

Disse halloween-muffins er lavet med fondant, som er en nem måde at lave sjove kagedekorationer på – f.eks. som her, hvor den er formet som mumiebandager. Overtrækket er sødt, så halloween-muffinen nedenunder er en let syrlig citronmuffin, der er smurt med lemoncurd.

Halloween-muffins
31-60 min.

(5)

September 13, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Maria Fabricius Tegner

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

(U)hyggelige halloween-muffins til din fest

Skal du holde halloweenfest, og skal der gyseligt guf på bordet til de små, sultne monstre? Så er disse u(hyggelige) halloween-muffins et sikkert hit! Selvom man ikke skulle tro det på grund af det (u)lækre udseende, der forestiller mumieansigter, smager disse halloween-muffins himmelsk af citron! De er svampede, smagfulde og dekorative på én og samme tid. Under fondanten på toppen gemmer sig et cremet lag af lemoncurd, der vil få dig til at snuppe mindst én halloween-muffin mere … Så er du advaret! 

Hjemmelavet lemoncurd

I denne opskrift på halloween-muffins har vi gjort det nemt for dig ved, at du sagtens kan nøjes med færdiglavet lemoncurd. Men har du lidt ekstra tid, og holder du af at stå i et køkken, kan du også lave din egen lemoncurd. Det er ganske nemt og kræver kun få ingredienser: usprøjtede citroner, smør, sukker, æg og æggeblomme(r). Få opskriften på hjemmelavet lemoncurd til dine halloween-muffins lige her: 


Hjemmelavet fondant

Ligesom at du kan lave din egen lemoncurd, kan du også sagtens lave hjemmelavet fondant! Det er måske en lidt større udfordring end hjemmelavet lemoncurd, men det er det hele værd, når først du er færdig og smager fondanten oven på dine halloween-muffins. 

Fondant består primært af skumfiduser, flormelis og lidt olie og citronsaft, som skal smeltes sammen og blive til en klisteret masse, der kan rulles ud på køkkenbordet i lidt maizena. Det lyder nemt – og det er det også – så længe du har styr på de præcise mængder og giver sukkermassen tid og ro til at afkøle og samle sig, inden du dekorerer dine halloween-muffins med fondanten. 

Se også: Opskrift på nem halloween-kage med spindelvæv og Nutella!

Tips til de perfekte halloween-muffins

Opskriften på halloween-muffins med citron, lemoncurd og fondant er temmelig simpel – i hvert fald hvis du køber færdiglavet lemoncurd og fondant. Alligevel er der et par gode huskeråd, som er værd at skrive sig bag øret, når du bager de u(hyggelige) muffins. Vi giver dig her vores bedste råd til, hvordan du kommer sikkert i mål med årets halloween-muffins: 

  • Giv hellere dine muffins lidt for meget end for lidt. Du kan altid komme dem i ovnen igen, men aldrig give dem mindre tid.
  • Hæld ikke dejen helt op til muffinformens kant, da kagedejen hæver en hel del.
  • Sker det alligevel, at dine halloween-muffins vokser til et lille bjerg, kan du skære den øverste top af, så de bliver mere flade og dermed nemmere at pynte.
  • For at give dine halloween-muffins lidt ekstra smag og tekstur, kan du tilføje f.eks. hvid chokolade, nødder eller kokosmel i dejen.
  • Skal halloween-muffins’ne være ekstra u(hyggelige) kan du tilsætte rødt farvestof, så kagedejen bliver blodig.

Måske du også kan li'