Hakkebøffer og mac and cheese med spinat
27. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Mac and cheese er vaskeægte comfort food, der passer perfekt til en hakkedreng på en hverdagsaften.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog makaronierne 1-2 minutter kortere, end anvisningerne på pakken foreskriver. Afdryp i en sigte.
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælk og bouillon lidt ad gangen, og pisk i saucen, til den tykner. Lad saucen småkoge i ca. 5 minutter under omrøring. Tilsæt revet cheddar, og vend rundt i saucen, til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 225°. Skyl og afdryp spinaten, og vend den i den varme ostesauce, så den falder let sammen. Vend saucen sammen med pastaen, og fordel det hele i et ovnfad. Drys friskrevet parmesan på toppen, og gratinér retten i ovnen i 15 minutter.
Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr dem med salt og peber. <br />
Steg bøfferne i olie på panden i 4-5 minutter på hver side.
Skyl og tør salaten. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Vend salat og rødløg sammen med dressingen, og anret den i en skål.
Servér salaten som tilbehør til hakkebøffer og mac and cheese.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk