Hakkebøffer og kartoffelsalat med rygeost
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Møre hakkebøffer og en lækker omgang kartoffelsalat smager skønt. Gør lidt ekstra stads af de nye kartofler, og servér dem med rygeost og masser af krydderurter som her.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Hak krydderurterne, og riv citronskallen fint. Læg de varme kartofler i et fad, og top med rygeost, krydderurter og citronskal. Krydr med salt og peber.
Rør kødet med salt og æg.
Blend hvidløg, persille og citrontimian i en blender eller minihakker, og rør blandingen i farsen.
Form farsen til bøffer, og hak tern i overfladen på begge sider. Steg bøfferne i olie og smør på en pande i 5-6 minutter på hver side.
Servér med den lune kartoffelsalat som tilbehør.
Tip!
Rygeost har en karakteristisk smag, og hvis du ikke er helt vild med den, kan du i denne opskrift erstatte den med 1½ dl cremefraiche 38 % rørt op med ½ dl god mayonnaise.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk