Hakkebøffer med stuvede svampe og bagt blomkål
15. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sørg for, at blomkålen får godt med varme, så den nøddeagtige smag kommer frem.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Kassér bladene fra blomkålen, skyl den, og skær den i små buketter. Vend buketterne med olie i en skål, og krydr med salt og peber.
Bred blomkålsbuketterne ud på en bageplade med bagepapir. Riv parmesan og citronskal over buketterne, men gem lidt parmesan til servering.
Bag buketterne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanterne. Anret dem på et fad, og drys med den sidste parmesan.
Tag oksekødet ud af køleskabet. Afdryp og hak kapers groft, og rør dem sammen med oksekød, salt og peber. Form farsen til flade hakkebøffer, og steg dem på en varm pande med olie i 2-3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Læg hakkebøfferne på en tallerken, og hold panden varm.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Steg skiverne let gyldne på panden. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det koge ind, til det er cremet. Krydr med salt og peber.
Skyl og hak persillen. Servér hakkebøfferne med stuvede svampe og bagt blomkål, og drys retten med persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Gammeldags hakkebøf med bløde løg