Hakkebøffer med sellerifritter og salat

19. april 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Bøf og fritter holder altid en fredag aften. Her er fritterne lavet af knoldselleri, der giver et friskt pust til retten.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i ensartede, aflange stave. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Bag sellerifritterne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne. Riv parmesanosten fint hen over sellerifritterne. Sæt dem tilbage i ovnen i 5-10 minutter, til osten er gylden og sprød.
Rør mayonnaise og chilisauce sammen i en skål, og sæt den på køl indtil servering.
Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr godt med salt og peber.
Steg bøfferne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, eller til de er stegte, som du kan lide dem.
Skyl og slyng salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Vend salat, tomater og dressing sammen, og anret i en skål.
Skyl og hak persillen, og drys den over sellerifritterne. Servér hakkebøffer med sellerifritter, salat og chilimayonnaise.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar