Hakkebøffer med sellerifritter og salat

Bøf og fritter holder altid en fredag aften. Her er fritterne lavet af knoldselleri, der giver et friskt pust til retten.

Hakkebøffer med sellerifritter og salat
31-60 min.

(0)

19. april 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
hakket oksekød
500 g
salt og peber
olivenolie til stegning
2 spsk.

Sellerifritter

knoldselleri
1 kg
olivenolie
3 spsk.
salt
parmesan
30 g

Chilimayonnaise

mayonnaise
100 g
chilisauce (f.eks. sambal oelek)
2 tsk.

Salat

blandet grøn salat
100 g
cherrytomater
200 g
grov sennep
1 tsk.
flydende honning
1 tsk.
æbleeddike
2 spsk.
olivenolie
3 spsk.
salt og peber

Til servering

kruspersille
1 håndfulde

Sådan gør du

Sellerifritter

Tænd ovnen på 200°. Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i ensartede, aflange stave. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Bag sellerifritterne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne. Riv parmesanosten fint hen over sellerifritterne. Sæt dem tilbage i ovnen i 5-10 minutter, til osten er gylden og sprød.

Chilimayonnaise

Rør mayonnaise og chilisauce sammen i en skål, og sæt den på køl indtil servering.

Hakkebøffer

Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr godt med salt og peber.
Steg bøfferne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, eller til de er stegte, som du kan lide dem.

Salat

Skyl og slyng salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Vend salat, tomater og dressing sammen, og anret i en skål.

Servering

Skyl og hak persillen, og drys den over sellerifritterne. Servér hakkebøffer med sellerifritter, salat og chilimayonnaise.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'