Hakkebøffer med sellerifritter og salat
Bøf og fritter holder altid en fredag aften. Her er fritterne lavet af knoldselleri, der giver et friskt pust til retten.

31-60 min.
(0)
19. april 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- hakket oksekød
- 500 g
- salt og peber
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
Sellerifritter
- knoldselleri
- 1 kg
- olivenolie
- 3 spsk.
- salt
- parmesan
- 30 g
Chilimayonnaise
- mayonnaise
- 100 g
- chilisauce (f.eks. sambal oelek)
- 2 tsk.
Salat
- blandet grøn salat
- 100 g
- cherrytomater
- 200 g
- grov sennep
- 1 tsk.
- flydende honning
- 1 tsk.
- æbleeddike
- 2 spsk.
- olivenolie
- 3 spsk.
- salt og peber
Til servering
- kruspersille
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Sellerifritter
Tænd ovnen på 200°. Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i ensartede, aflange stave. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Bag sellerifritterne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne. Riv parmesanosten fint hen over sellerifritterne. Sæt dem tilbage i ovnen i 5-10 minutter, til osten er gylden og sprød.
Chilimayonnaise
Rør mayonnaise og chilisauce sammen i en skål, og sæt den på køl indtil servering.
Hakkebøffer
Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr godt med salt og peber.
Steg bøfferne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, eller til de er stegte, som du kan lide dem.
Salat
Skyl og slyng salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Vend salat, tomater og dressing sammen, og anret i en skål.
Servering
Skyl og hak persillen, og drys den over sellerifritterne. Servér hakkebøffer med sellerifritter, salat og chilimayonnaise.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner