Hakkebøffer med sellerifritter og salat
19. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Bøf og fritter holder altid en fredag aften. Her er fritterne lavet af knoldselleri, der giver et friskt pust til retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i ensartede, aflange stave. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Bag sellerifritterne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne. Riv parmesanosten fint hen over sellerifritterne. Sæt dem tilbage i ovnen i 5-10 minutter, til osten er gylden og sprød.
Rør mayonnaise og chilisauce sammen i en skål, og sæt den på køl indtil servering.
Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr godt med salt og peber.
Steg bøfferne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, eller til de er stegte, som du kan lide dem.
Skyl og slyng salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Vend salat, tomater og dressing sammen, og anret i en skål.
Skyl og hak persillen, og drys den over sellerifritterne. Servér hakkebøffer med sellerifritter, salat og chilimayonnaise.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk