Hakkebøffer med perlebyg, grøn bønnesalat og peberrodscreme
27. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Frosne grøntsager indeholder stadig mange vitaminer og mineraler og er nemme at have liggende i fryseren klar til brug.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl perlebyggen grundigt i koldt vand, og kog den efter anvisningen på emballagen. Afdryp og afkøl perlebyggen.
Rør det hakkede kød sammen med halvdelen af den kogte perlebyg og finthakket persille. Gem resten af perlebyggen til salaten. Form kødet til runde hakkebøffer, og krydr med salt og peber. Opvarm en pande med olie, og steg bøfferne ved høj varme i 3-4 minutter på hver side.
Tag de to slags bønner ud af fryseren. Opvarm en dyb pande med olie, og steg de frosne grønne bønner på panden i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte, men stadig har lidt bid. Tilsæt de frosne edamamebønner, når ca. halvdelen af stegetiden er gået. Krydr bønnerne med citronsaft, salt og peber.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skrå skiver. Vend de stegte bønner sammen med forårsløg og resten af den kogte perlebyg, og pynt salaten med frisk kørvel.
Rør cremefraiche og friskrevet peberrod sammen i en skål, og smag cremen til med citronsaft, salt og peber. Servér peberrodscremen til hakkebøffer og bønnesalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk