Hakkebøffer med papas bravas
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Hakkebøffer med et spansk indslag: Papas bravas. Papas bravas er en lille spansk kartoffelret, der typisk serveres som tapas på caféer og barer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.
Hak hvidløget, og steg det i lidt olivenolie på en pande. Tilsæt chili, spidskommen og paprika, hæld bouillon ved, og lad det koge ind. Vend kartoflerne i krydderiblandingen på panden.
Skær chorizo i tynde skiver eller små tern, og steg dem sprøde i lidt olivenolie på en anden pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Rengør panden, varm den op med lidt mere olivenolie, og steg brødkrummerne. Rens og hak chilierne, og vend det sammen med brødkrummerne på panden.
Anret kartoflerne i en skål, og fordel brødkrummer og chorizo over dem. Krydr med salt.
Form oksekødet til lige store hakkebøffer, og steg dem i lidt olivenolie i nogle minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Servér bøfferne med kartoflerne og en blandet grøn salat som tilbehør.
Tip!
Chorizoen giver kartoflerne smag og styrke, men synes du, det bliver for meget kød i én ret, kan chorizoen udelades.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk