Hakkebøffer med kryddersmør og bagt rodfrugtsalat
7. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hjemmelavet kryddersmør giver prikken over i'et i fredagsmiddagen med hakkedrenge og salat.
Bemærk
Afkøling, kryddersmør: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smørret blødt i en skål. Pil og hak skalotteløget fint. Rør smørret sammen med løg, estragon, sennep, citronsaft, salt og peber.
Form kryddersmørret til en rulle, pak det ind i husholdningsfilm, og læg det på køl, til det er koldt og fast igen. Det tager ca. 1 time.
Tænd ovnen på 210°. Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i grove tern. Vend dem med olie, honning, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er møre og gyldne. Vend rundt i dem undervejs.
Ælt kødet igennem, og form det til 4 hakkebøffer. Brun bøfferne i olie på en pande ved høj varme, til de får stegeskorpe. Krydr med salt og peber, og steg bøfferne færdige, som du foretrækker dem.
Skyl og tør rucolasalaten. Vend de bagte rodfrugter sammen med rucolasalat, dryp med citronsaft, og drys med høvlet parmesan.
Anret bøfferne med kryddersmør, og servér straks med den lune rodfrugtsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk