Hakkebøffer med feta i cremet sauce

6. april 2021 af .

Foto: Peter Kam

Hakkebøffer er en klassiker, som de fleste er vilde med. Fyld bøfferne med basilikum, feta og soltørrede tomater, og servér dem i en cremet sauce, så er der dømt "comfort food" af bedste slags.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør farsen sej med salt og peber i en skål.
Smuldr fetaen. Skyl basilikum, og hak basilikum og soltørrede tomater fint. Bland forsigtigt fars, feta, basilikum, tomater, fløde, rasp og æg sammen med en ske.
Form 8 bøffer med hænderne. Steg bøfferne ved høj varme i smør på en pande i 2 minutter på hver side.
Tag bøfferne op af panden, og læg dem på en tallerken. Hæld fløde, flødeost, tomatpuré og fond på panden uden at rengøre den først.
Lad saucen koge op i 2 minutter. Rør rundt i saucen, og læg bøfferne tilbage på panden. Lad bøfferne simre på lav varme, indtil de er gennemstegte, ca. 6 minutter.
Smag saucen til med salt og peber. Skyl persillen, hak den, og drys den over bøfferne inden servering.
Servér gerne bøfferne sammen med ris og en grøn salat.

Tip!

Hakkebøfferne og saucen smager også godt efter en tur i fryseren. Frys bøfferne ned sammen med saucen. Tag dem ud af fryseren, nogle timer inden du skal spise dem. Læg bøffer og sauce på en dyb pande sammen med ½ dl vand, når du skal varme dem op. Varm bøfferne på lav varme, og rør jævnligt rundt i saucen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar