Hakkebøffer med enebær, flødesauce og rødkålssalat
28. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Velkendt aftensmad med et lille tvist er lige, hvad der skal til for at tænde den indre glød.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus enebær i en morter, og bland dem sammen med oksekød og tyttebærsyltetøj i en skål. Form farsen til hakkebøffer. Krydr med salt og peber.
Skræl kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter.
Bland tyttebærsyltetøj, eddike og olie i en skål, og smag til med salt og peber.
Snit rødkål fint. Skyl æbler, og riv dem på den grove side af et rivejern, eller brug et juliennejern, og høvl dem i tynde strimler. Hak hasselnødder og valnødder groft.
Vend tyttebærmarinaden i rødkålssalaten, og drys med nødder.
Steg bøfferne i lidt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen.
Kog panden af med bouillon og fløde, og smag til med tyttebærsyltetøj.
Servér hakkebøfferne sammen med kogte kartofler, tyttebær-fløde-sauce og rødkålssalat.
Tip!
Hvis du bare elsker tyttebær, kan du opgradere kødfarsen yderligere ved at blande 1 spsk. tørrede tyttebær og evt. også hakkede valnødder i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk