Hakkebøffer med agurkesalat og flødekartofler

8. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Der er klassisk fredagshyggemad på menuen i dag. Dog har de velkendte flødekartofler fået selskab af gulerødder og ærter, der sætter lidt kulør på tilbehøret.

Bemærk
Trækketid, syltede agurker: Mindst 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Hæld eddike, vand, sukker og salt i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til sukkeret er opløst.
Tag gryden af varmen. Læg agurkeskiverne i et glas, og hæld lagen over, så den dækker. Læg låg på glasset, og sæt det på køl i mindst 1 time – gerne op til 1 døgn inden servering.
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og gulerødder, pil løget, og skær det hele i tynde skiver.
Fordel kartofler, gulerødder og løg i et smurt ovnfad, og krydr med salt og peber mellem lagene. Rør fløde og grov sennep sammen i en skål, og hæld det over kartoflerne.
Sæt fadet i ovnen, og bag flødekartoflerne i ca. 40 minutter. Tag fadet ud, og vend ærterne i. Bag flødekartoflerne i yderligere ca. 10 minutter, til kartoflerne er møre.
Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr med rosmarin, salt og peber.
Steg bøfferne i olie på en (grill-)pande i 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor røde du ønsker dem. Tag dem af panden, og lad dem hvile et par minutter før servering.
Servér hakkebøfferne med agurkesalat og flødekartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar