Hakkebøf med nye kartofler og løvstikkeolie
Skal det være ekstra godt, så servér lidt koldt smør, som man kan lægge oven på de varme kartofler.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- små, nye kartofler
- 500 g
- løvstikke
- 1 stilke
- hakket oksekød
- 500 g
- salt
- peber
- smør
- 1 spsk.
- smagsneutral olie
- 1 spsk.
- pinjekerner
- 50 g
- parmesan
- 50 g
Løvstikkeolie
- løvstikke
- 1 bundter
- rapsolie
- 1½ dl
Sådan gør du
Skrub kartoflerne. Kog dem møre i saltet vand i en gryde sammen med 1 kvist løvstikke.
Løvstikkeolie
Skyl resten af løvstikken, tør den, og nip bladene. Blend løvstikkebladene grundigt med rapsolie i en minihakker til en flot grøn olie.
Form det hakkede oksekød til hakkebøffer, og krydr med salt og peber.
Varm smør og olie op på en pande, og steg hakkebøfferne i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er netop gennemstegte.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Høvl parmesanen i store flager.
Servering
Anret tallerkener med kogte kartofler, stegt hakkebøf og løvstikkeolie. Drys med ristede pinjekerner og høvlet parmesan.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner