Hakkebøf med nye kartofler og løvstikkeolie
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Skal det være ekstra godt, så servér lidt koldt smør, som man kan lægge oven på de varme kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne. Kog dem møre i saltet vand i en gryde sammen med 1 kvist løvstikke.
Skyl resten af løvstikken, tør den, og nip bladene. Blend løvstikkebladene grundigt med rapsolie i en minihakker til en flot grøn olie.
Form det hakkede oksekød til hakkebøffer, og krydr med salt og peber.
Varm smør og olie op på en pande, og steg hakkebøfferne i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er netop gennemstegte.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Høvl parmesanen i store flager.
Anret tallerkener med kogte kartofler, stegt hakkebøf og løvstikkeolie. Drys med ristede pinjekerner og høvlet parmesan.
Tip!
Du kan lave lækre grønne olier med andre typer krydderurter end løvstikke. Brug fx persille eller basilikum, og tilsæt gerne lidt frisk mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk