Hakkebøf med nye kartofler og bagt spidskål
28. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Den klassiske hakkedreng med bløde løg og brun sauce har fået et grønt ansigtsløft med sprød spidskål og proteinrig hytteost.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Fjern de yderste grove blade fra spidskålen, og skær resten i både. Læg spidskålsbådene på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Bag spidskålsskiverne i ovnen i 15 minutter, til de er let gyldne og møre, men stadig med lidt bid.
Hak dilden fint. Rør hytteost sammen med dild, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Form det hakkede oksekød til bøffer, og krydr dem med salt og peber. Opvarm en pande med smør og olie, og steg bøfferne på panden i 4-5 minutter på hver side.
Skyl og skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Opvarm en tør pande, og rist mandlerne på panden, til de er let gyldne. Afkøl mandlerne, og hak dem groft.
Anret hakkebøf, kartofler, bagt spidskål og hytteost på 4 tallerkener, drys med hakkede mandler, og pynt med dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk