Hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Columbus Leth
Klassisk hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler – så bliver alle rundt om bordet glade.
Bemærk
Ovntid, kartofler: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og læg dem i en lille bradepande. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.
Form kødet til hakkebøffer, og krydr med salt og peber.
Opvarm olie på en pande, og steg hakkebøfferne i 4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Skyl og nip bønnerne. Damp dem i en gryde med spilkogende vand i 4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand.
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Rør sennep sammen med olie og fløde til en cremet dressing. Smag til med salt og peber.
Hak basilikum. Vend bønnerne med løg, dressing og hakket basilikum.
Servér bønnesalaten som tilbehør til hakkebøfferne og de bagte kartofler.
Tip!
Når du afkøler bønnerne med koldt vand efter kogning, bevarer de den friske grønne farve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk