Gyros med krydret gris og mynteyoghurt
23. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Gyros med krydret gris og mynteyoghurt er hurtig og nem aftensmad, hvis du har tid til at kødet kan marinere. Lad kødet marinere i mindst 1 time og gerne til næste dag, hvis du har god tid.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Skær koteletterne i lange strimler. Vend kødet sammen med krydderier og olie i en skål, og lad det trække i marinaden i mindst 1 time.
Rør yoghurt sammen med pillet og presset hvidløg, spidskommen, honning, salt og peber i en skål. Hak mynten fint, og rør den i yoghurten. Sæt yoghurten på køl indtil servering.
Steg kødet på en pande ved høj varme i 6-7 minutter i alt, til det er gyldent og gennemstegt. Vend kødet sammen med citronsaft, mens det stadig er varmt.
Skyl og snit salaterne. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl agurk og tomater, og skær begge dele i både eller skiver.
Lun fladbrødene, top dem med mynteyoghurt, salat, grøntsager og krydret kød, og servér straks.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk