Gyros-kyllingespyd med græsk salat
3. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Gyros er den græske kebab, der her laves i en udgave med kylling og serveres med lune pitabrød og græsk salat.
Ingredienser
Udstyr
Træspyd
Sådan gør du
Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet i mindst 30 minutter.
Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
Skyl agurk og tomater, og skær dem i tern. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Anret det hele på et fad, og pynt med oliven og smuldret feta. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.
Tænd ovnen på 200° med grillfunktionen tændt. Sæt kyllingestrimlerne på spyd. Steg dem i ovnen i ca. 7 minutter, til kødet er gennemstegt.
Servér sammen med græsk salat, yoghurtdip og lune pitabrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på græsk salat!
Powered by Froala Editor