Annonce

Gyoza: Japanske dumplings med svinekød

25. september 2020 af Annonce.

Foto: Annonce

Der er noget delikat over dumplings, de her små pakker af velsmag, som vi kender fra menuerne i næsten alle asiatiske lande. Her får I den japanske udgave, som er herlig enkel og hurtig at tilberede, da den kan laves på en helt almindelig pande. Gyozadejen kan med fordel købes færdig, så man er fri for at rulle de papirstynde ark ud selv. De fås på frost i velassorterede supermarkeder og hos asiatiske købmænd. Selve foldeteknikken kan umiddelbart virke kompliceret, men når man først har prøvet at folde en enkelt eller to, så kører det altså bare! De færdige gyoza får en sprød bund og er bløde og lækre på oversiden. Dyp dem i en sauce af Kikkoman sojasauce, riseddike og sesamolie og så bliver den største udfordring nok, at de meget hurtigt flyver af fadet!


Se her, hvor let det er at lave gyoza selv!


Gyoza fungerer både fortrinligt som en forret eller som en del af et hyggeligt familiemåltid, hvor man samles om at nyde de fine dumplings. Man kan sagtens variere fyldet og lave en vegetarvariant og krydre med en god marinade og Kikkoman sojasauce, som giver den velkendte umanismag. Skal de japanske dumplings serveres som forret, kunne en lækker teriyaki stir fry med tofu være et godt bud på en hovedret. Find opskriften her.

Hvis du vil være sikker på den gode smag

Kikkoman naturligt brygget sojasauce er et unikt universalkrydderi, der har sat smag på alverdens mad siden 1630. Gennem en seks måneder lang bryggeproces udvikles sojasaucens salte smag, umami og mere end 300 aromaer. Det er fundamentet for den unikke smag i alle Kikkoman saucer. Læs meget mere her.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit hvidkål og forårsløg meget fint. Rens og hak svampene fint. Pil hvidløgsfedet, og riv det fint på et rivejern. Skræl ingefæren, og riv den fint på et rivejern.
Rør alle ingredienserne sammen med kødet i en skål. Krydr med sake, sesamolie, soyasauce, salt og peber. Steg evt. en lille "prøvedelle" for at teste krydringen.
Placér en god teskefuld fyld på midten af et stykke gyozapapir. Fugt kanterne med lidt koldt vand, og fold den sammen på midten. Lav nu "plisseringer" på hver side af den, mens den lukkes til. Sørg for at trykke den godt sammen.
Placér gyozaerne på en opvarmet pande med olie. Steg ved mellemvarme – cirka 3 minutter – til de har taget farve under bunden.
Tilsæt 1 dl vand, læg låg på, og lad gyozaerne dampe under låget i 3 minutter. Fjern herefter låget for at lade det sidste væske fordampe, og steg gyozaerne, til bunden er sprød.
Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål, og servér dippingsaucen til de sprøde gyozaer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar