Gyoza – japanske dumplings
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Den lille japanske dumpling er nem at lave, men det tager lidt tid. Her er den fyldt med gris, men prøv også en blanding af rejer og kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl forårsløg og kål, og hak begge dele fint. Bland løg og kål med hakket svinekød, sesamolie, sukker, fintrevet ingefær, soja, æg og lidt salt.
Læg ca. 1½ tsk. fars på hvert stykke dej. Form dem til gyoza ved at folde dem på midten og trykke dejen sammen foroven.
Steg gyozaerne i olie på en varm sauterpande i 3-4 minutter på den ene side.
Hæld 1 dl kogende vand ved, og læg låg på. Damp gyozaerne færdig under låg i 3 minutter.
Rør soja med mirin, eddike, sesamolie og vand i en skål. Tilsæt sesamfrø og chiliflager lige inden servering.
Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Servér gyozaer drysset med forårsløg og sesam, og dyp dem i sojadip.
Tip!
Gyozadej findes på frys i asiatiske supermarkeder og velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk