Gyoza

29. september 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Gyoza er japanske dumpling, som både steges og dampes. De smager sindssygt godt og er ikke svære at lave. Retten her er tænkt som en snack til 4-6 personer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl agurken, skær den over på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver. Skyl chili, og hak den fint. Skyl og hak koriander groft. Rist sesamfrø på en tør pande, til de dufter.
Vend sesamfrø, koriander, chili og agurk sammen med ponzu og sesamolie i en skål. Lad agurkesalaten hvile på køl indtil servering.
Skyl og hak forårsløg og spidskål fint, og vend begge dele med hakket svinekød i en skål. Skræl ingefær, og riv den fint, til du har ca. 2 tsk. Rør ingefær i det hakkede svinekød sammen med sesamolie, sukker, sojasauce og salt.
Fordel ca. 1½ tsk. fars midt på et stykke gyozapapir. Dyp fingeren i et glas med vand, og fugt den yderste cm af papiret. Luk gyozaen som en halvcirkel, hvor du folder papiret sammen på den ene side. Fortsæt med resten af farsen og gyozapapirene.
Steg gyozaerne på den ene side i olie i en dyb pande i 3-4 minutter, til de tager farve. Hæld ca. 1 dl kogende vand ved, og læg låg på. Damp dem under låg i 3 minutter.
Servér straks gyozaerne sammen med agurkesalat, ponzu og sojasauce.

Tip!

Ponzu er en dressing lavet af blandet andet yuzu og sojasauce. Den smager frisk og syrligt, salt og sødt og er perfekt til gyoza. Servér evt. med ris eller en frisk nudelsalat, hvis du vil bruge retten som en hovedret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar