Gyldne peanutkugler med appelsin og dadler
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvis du er vild med chokoladebaren Snickers, vil du elske disse kugler, som smager dejligt af peanuts, salt og chokolade.
Bemærk
Afkøling: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær dadlerne i mindre stykker, og blend dem til grove krummer sammen med de saltede peanuts i en foodprocessor. Tilsæt peanutbutter, kokosolie, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal, og blend det hele til en klistret masse.
Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og rør den i daddelmassen.
Pres massen godt sammen, og tril den til 25 små, ensartede kugler. Sæt dem i køleskabet i 30 minutter.
Hak chokoladen fint. Smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad. Tag skålen fra varmen, og rør den sidste ⅓ af chokoladen i.
Overtræk peanutkuglerne med den smeltede chokolade, og sæt dem på et fad beklædt med bagepapir. Lad chokoladen størkne, og sæt herefter kuglerne i køleskabet i mindst 30 minutter. Pensl med spiseligt guldstøv inden servering.
Tip!
Du kan sagtens bruge mørk chokolade i stedet for den blonde, som kan være lidt svær at få fat i. Så bliver peanutkuglerne naturligvis mørke, og smagen bliver lidt mindre sød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Fyldte chokolader