Gullaschsuppe med oksekød, cremefraiche og sprød grønkål
3. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Få varmen med en krydret gullaschsuppe, der er fyldt med saft og kraft.
Bemærk
Simretid: 1 time og 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon og oksekød i tern. Pil løgene, og hak dem fint. Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær dem i små tern.
Steg baconternene let sprøde i en stor gryde med olie. Tag dem op, og hold gryden varm. Brun kødet godt på alle sider i den varme gryde. Tilsæt løg, gulerødder og selleri, og steg videre i ca. 5 minutter. Krydr med de to slags paprika, spidskommen, salt og peber, og steg videre i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon, læg låg på gryden, og lad suppen småkoge i 1½ time, til kødet er helt mørt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Hæld grøntsagerne i suppen sammen med den stegte bacon, og kog videre ved svag varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag suppen til med salt, peber, sukker og eddike.
Tænd ovnen på 150°.
Skyl grønkålen, fjern de grove ribber, og hak kålen mellemfint. Vend kålen med lidt olie, fordel den på en bageplade med bagepapir, og drys med salt.
Steg grønkålen i ovnen i 15 minutter, til den er sprød. Hold øje med den undervejs, så den ikke pludselig bliver for sort, og vend jævnligt rundt.
Anret suppen i dybe tallerkener, og servér med grønkål, cremefraiche og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk