Gullaschsuppe med oksekød, cremefraiche og sprød grønkål

3. marts 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Få varmen med en krydret gullaschsuppe, der er fyldt med saft og kraft.

Bemærk
Simretid: 1 time og 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bacon og oksekød i tern. Pil løgene, og hak dem fint. Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær dem i små tern.
Steg baconternene let sprøde i en stor gryde med olie. Tag dem op, og hold gryden varm. Brun kødet godt på alle sider i den varme gryde. Tilsæt løg, gulerødder og selleri, og steg videre i ca. 5 minutter. Krydr med de to slags paprika, spidskommen, salt og peber, og steg videre i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon, læg låg på gryden, og lad suppen småkoge i 1½ time, til kødet er helt mørt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Hæld grøntsagerne i suppen sammen med den stegte bacon, og kog videre ved svag varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag suppen til med salt, peber, sukker og eddike.
Tænd ovnen på 150°.
Skyl grønkålen, fjern de grove ribber, og hak kålen mellemfint. Vend kålen med lidt olie, fordel den på en bageplade med bagepapir, og drys med salt.
Steg grønkålen i ovnen i 15 minutter, til den er sprød. Hold øje med den undervejs, så den ikke pludselig bliver for sort, og vend jævnligt rundt.
Anret suppen i dybe tallerkener, og servér med grønkål, cremefraiche og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar