Gulerodstærte med timian og cheddar
18. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Tærte er altid en nem og billig løsning - ikke mindst når du fylder den med billige gulerødder. Brug det mel og de osterester, du evt. har liggende, da det ikke kommer sig så nøje med typen.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 22-24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185° varmluft. Bland de 2 slags mel i en skål. Skær smørret i tern, og bland dem i melet sammen med salt. Saml hurtigt dejen med en smule koldt vand.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform, og forbag bunden i 10 minutter.
Skræl gulerødderne, og flæk dem. Kog dem i saltet vand i 3-4 minutter. Afdryp.
Pisk æg sammen med yoghurt, sennep, salt, peber og timian i en skål.
Læg gulerødderne i den forbagte tærtebund. Top med æggemassen, og afslut med revet ost.
Bag tærten i ovnen i ca. 45 minutter, eller til den er gylden og gennembagt.
Servér tærten varm, lun eller kold, evt. med en god salat til.
Tip!
Det koster penge at tænde ovnen, så lav evt. flere tærter ad gangen, bag brød eller rist nødder, når ovnen alligevel er i gang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk