Gulerodstærte med feta og purløg

28. oktober 2021 af .

Foto: Columbus Leth

De søde gulerødder og den salte feta er et genialt match i denne dejlige tærte.

Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel, speltmel og salt i en skål, og smuldr smørret i med fingrene. Saml dejen med koldt vand.
Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen, så den dækker bund og kant. Skær overskydende dej væk. Sæt tærtebunden på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skrub gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er let møre. Afdryp.
Fordel gulerødder, klippet purløg og smuldret feta i tærtebunden.
Pisk æg, mælk og fløde sammen i en skål med et piskeris, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen i tærten, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast.
Servér tærten varm, evt. med klippet purløg og en grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar