Gulerodstærte med feta og purløg
28. oktober 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De søde gulerødder og den salte feta er et genialt match i denne dejlige tærte.
Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hvedemel, speltmel og salt i en skål, og smuldr smørret i med fingrene. Saml dejen med koldt vand.
Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen, så den dækker bund og kant. Skær overskydende dej væk. Sæt tærtebunden på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skrub gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er let møre. Afdryp.
Fordel gulerødder, klippet purløg og smuldret feta i tærtebunden.
Pisk æg, mælk og fløde sammen i en skål med et piskeris, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen i tærten, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast.
Servér tærten varm, evt. med klippet purløg og en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk