Gulerodstærte med bacon
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Columbus Leth
Ristede gulerødder smager herligt. Her får de selskab af bacon, feta og valnødder på en sund tærtebund. Det er lækker og nem hverdagsmad!
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skræl og flæk gulerødderne. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre.
Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og blend til en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, til dejen hænger sammen. Rul den ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir.
Fjern det øverste bagepapir, og beklæd formen med bagepapir nederst og tærtedej øverst. Tryk dejen på plads med fingrene, og prik den med en gaffel. Bag den i ovnen i 10 minutter.
Skær bacon i tern, og steg dem sprøde på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir. Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål.
Tilsæt bacon, og halvdelen af den smuldrede feta, og fordel det over den forbagte tærtebund. Top med de bagte gulerødder, drys med valnødder, og smuldr det sidste feta på tærten. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk