Gulerodssuppe med korianderyoghurt
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Gulerødder er en af de mest farveægte grøntsager, der findes. Lige meget om de er kogte, bagte, stegte eller rå, lyser gulerøddernes smukke farve op. I denne nemme og smagfulde suppe får den varme orange glød lov til at stjæle hele billedet.
Bemærk
Er du ikke vild med koriander? Så kan du bruge basilikum eller persille i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Skræl kartoffel og gulerødder, og skær dem i grove tern. Svits løg, kartoffel og gulerødder i olie i en stor gryde i 4-5 minutter.
Tilsæt spidskommen og bouillon, og lad grøntsagerne koge under låg i 30 minutter, til de er helt bløde.
Blend suppen, til den er fin og glat. Hæld suppen tilbage i gryden, og smag til med salt.
Hak den ene halvdel af korianderen meget fint, og rør den sammen med yoghurten. Smag til med salt og peber.
Servér suppen med brød og en god skefuld korianderyoghurt, og brug resten af korianderen til at give suppen et frisk drys.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk