Gulerodssuppe med chili og kokosmælk
5. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Skøn og nærende suppe fyldt med smag og et ordentligt skud chili, der giver varme i hele kroppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i grove stykker. Pil rødløget, og hak det groft.
Steg kartofler, gulerødder og rødløg i smør i en gryde i 2-3 minutter. Skyl og hak chilien fint, og hæld den i gryden sammen med spidskommen. Lad det stege i 1 minut. Hæld bouillon over grøntsagerne, og bring det hele i kog. Skru ned til lav varme, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen jævn og glat direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt kokosmælk, og varm suppen igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Anret suppen i skåle, og dryp med kokosmælk. Top med sesamfrø og hakket persille, og servér med brød. <br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk