Gulerodssuppe med æbler og kørvel
12. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Suppen er lavet med billige råvarer og har en dejlig rund, fyldig og krydret smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil løg, og hak det groft. Steg løg og gulerødder i smør i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt karry, spidskommen og chili, og steg videre i 1 minut.
Hæld bouillon over grøntsagerne, og bring det i kog. Skru ned til lav varme, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til gulerødderne er helt møre.
Blend suppen jævn og glat direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt piskefløde, og varm suppen igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Hak valnødderne groft. Anret suppen i dybe tallerkener, og top med æbletern, valnødder og frisk kørvel. Servér godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk