Gulerodsroulade med syrlig flødeostecreme
30. oktober 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske gulerodskage i ny forklædning! Her har vi rullet den sammen som en roulade, så man får lidt af den vidunderlige frosting med i hver én mundfuld.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225ﹾ. Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, krydderier, natron, bagepulver og salt sammen, og sigt det i dejen. Vend forsigtigt rundt i dejen uden at slå for meget luft ud af den.
Skræl og riv gulerødderne fint på et rivejern. Vend de revne gulerødder samt olie i dejen.
Læg bagepapir på en bageplade, og smør dejen ud i et jævnt lag på bagepladen til en stor firkant, der måler ca. 30 x 40 cm. Bag rouladebunden i ovnen i 8-10 minutter, til den er gennembagt.
Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag sukker ud over bunden, og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend bunden på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden. Lad bunden køle af i 2 minutter.
Pisk smørret luftigt i en skål med en elpisker i 1-2 minutter. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk videre i 1 minut. Tilsæt flødeost og fintrevet citronskal, og pisk cremen kortvarigt, til den er ensartet. Smag cremen til med 1-2 spsk. citronsaft, til den er tilpas sød og syrlig.
Tag lidt af flødeostecremen fra til pynt, og smør resten ud over bunden i et jævnt lag med en kniv. Rul bunden sammen til en roulade, og læg den på køl indtil servering. Pynt med små toppe af flødeostecreme samt spiselige blomster og evt. lidt spiseligt guldstøv.
Servér rouladen kold. Den kan holde sig på køl i ca. 2 dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk