Gulerodslagkage med karamelpopcorn
27. juli 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Den klassiske gulerodskage anrettet som en festlig lagkage med vaniljefrosting og overraskende pynt på toppen.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.
Pisk æg, sukker og brun farin luftigt i en skål med en elpisker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland hvedemel, vaniljekorn, krydderier, natron og bagepulver, og sigt det i dejen. Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Rør olie og revne gulerødder i dejen, til den er jævn og ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Tjek med en pind, at kagen er gennembagt. Tag den ud, og afkøl på en rist. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer, eller til den er helt kold.
Pisk det bløde smør lyst og luftigt i en skål med en elpisker i ca. 5 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelissen. Kom vaniljeflormelis, citronsaft og fintrevet citronskal ned til smørret i skålen, og pisk videre i ca. 1 minut. Tilsæt flødeost, og pisk igen, til du har en tyk og ensartet frosting. Hæld frostingen i en sprøjtepose med en kruset tylle.
Kom smør, sukker og salt i en gryde, og bring det i kog, til sukkeret smelter og bliver til gylden karamel. Tag gryden af varmen, og tilsæt bagepulver under kraftig omrøring, så bagepulveret bliver rørt godt ud i karamellen. Hæld de poppede popcorn i gryden, og vend dem hurtigt sammen med karamellen. Hæld popcornene ud på et stykke bagepapir, bræk dem let fra hinanden, og lad dem køle af.
Flæk gulerodskagen i 2 ved at skære den igennem på langs med en stor kniv. Læg den ene kagebund på et serveringsfad, og sprøjt et lag vaniljefrosting ud på bunden. Læg den anden kagebund ovenpå, og dekorér toppen af kagen med resten af frostingen. Sæt kagen på køl indtil servering. Pynt med karamelpopcorn lige inden servering, ellers bliver de bløde.
Tip!
I stedet for at lave karamelpopcornene selv, kan du købe dem i velassorterede supermarkeder og delikatesseforretninger fx af mærket NoCrap eller Joe´s popcorn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på popcorn i gryde.