Gulerodslagkage med brunet smørcreme
30. oktober 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den brunede smørcreme er særdeles velsmagende og løfter en ellers klassisk gulerodskage til nye højder. Perfekt på kage- eller fødselsdagsbordet!
Bemærk
Afkøling, brunet smør: Ca. 1 time
Ingredienser
Udstyr
3 små springforme, 16 cm. i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175ﹾ, og læg bagepapir i de 3 forme. Smelt smørret, og sæt det til side. Pisk brun farin og æg lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, bagepulver og alle krydderier sammen, og sigt det ned i æggemassen.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern. Hak valnødderne groft.
Vend gulerødder, valnødder og det smeltede smør i dejen, til den er jævn og ensartet.
Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Skru lidt mere op for varmen, når smørret er smeltet, og lad det bruse forsigtigt op. Lad smørret småbruse i gryden, til det bruner og dufter skønt af nødder. Hæld det brunede smør gennem en finmasket si og ned i en skål, og lad det køle af, til det har konsistens som blødt smør igen.
Pisk det bløde, brunede smør lyst og luftigt i en skål med en elpisker i ca. 2 minutter. Tilsæt flormelis, vaniljepulver, kanel og salt, og pisk videre i ca. 1 minut. Tilsæt flødeost, og pisk cremen sammen, til den er fast og ensartet.
Læg den første kagebund på et serveringsfad, og sprøjt 1/3 af den brunede smørcreme ud på bunden. Læg den anden kagebund ovenpå, og sprøjt 1/3 af smørcremen på. Læg den tredje og sidste kagebund øverst, og dekorér toppen af kagen med resten af den brunede smørcreme.
Sæt kagen på køl indtil servering, og pynt med små gulerodstoppe, valnødder og spiselige blomster.
Tip!
Her er bundene bagt i tre små springforme, så kagen bliver flot høj, men du kan også sagtens bage den i én stor form på 20-22 cm i diameter og herefter skære den igennem til 2 bunde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk