Gulerodskage med valnødder
30. december 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Gulerodskager er altså bare noget helt særligt. Når du bruger olie i dejen i stedet for smør, er du sikker på, du får en dejligt saftig kage.
Ingredienser
Udstyr
1 rugbrødsform på 1 liter
Sådan gør du
Varm ovnen op til 175°. Del æg i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med farin, og pisk olien i. Bland mel med alle krydderierne, og sigt det i æggemassen. Rør godt rundt.
Riv gulerødder fint, og vend dem i dejen sammen med hakkede valnødder. Pisk æggehvider stive, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i en smurt rugbrødsform på 1 liter, og bag kagen nederst i ovnen i 1 time. Lad kagen køle af i formen.
Rør flødeost med flormelis, limeskal og -saft, og fordel cremen på kagen. Pynt med valnøddekerner og ekstra limeskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage
Powered by Froala Editor