Gulerodskage med valnødder

30. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Gulerodskager er altså bare noget helt særligt. Når du bruger olie i dejen i stedet for smør, er du sikker på, du får en dejligt saftig kage.

Ingredienser

Udstyr

1 rugbrødsform på 1 liter

Sådan gør du

Varm ovnen op til 175°. Del æg i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med farin, og pisk olien i. Bland mel med alle krydderierne, og sigt det i æggemassen. Rør godt rundt.
Riv gulerødder fint, og vend dem i dejen sammen med hakkede valnødder. Pisk æggehvider stive, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i en smurt rugbrødsform på 1 liter, og bag kagen nederst i ovnen i 1 time. Lad kagen køle af i formen.
Rør flødeost med flormelis, limeskal og -saft, og fordel cremen på kagen. Pynt med valnøddekerner og ekstra limeskal.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar