Gulerodskage med squash og citron-flødeostecreme

Kagen bliver ekstra saftig, når den får selskab af både revne gulerødder og squash. Vil du have lidt knas i kagen, kan du blande en håndfuld hakkede hasselnødder i dejen.

Gulerodskage med squash og citron-flødeostecreme
31-60 min.

(0)

5. maj 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Gulerodskage

gulerødder
100 g
squash
100 g
æg
2
brun farin
300 g
solsikkeolie
1 dl
hvedemel
140 g
bagepulver
1 tsk.
stødt kanel
1½ tsk.
stødt ingefær
½ tsk.
stødt nellike
½ tsk.
salt
¼ tsk.

Citron-flødeostecreme

blødt smør
50 g
flormelis
75 g
vaniljesukker
1 tsk.
flødeost naturel (f.eks. Philadelphia)
200 g
usprøjtet citroner
½

Til servering

hasselnøddekerner
50 g
Evt. spiseligt guldstøv

Udstyr

  • Springform, 22 cm

Sådan gør du

Gulerodskage

Tænd ovnen på 175°. Beklæd springformen med bagepapir, og smør kanterne.
Skræl gulerødder, skyl squash, og riv begge dele groft. Pisk æg, farin, olie, mel, bagepulver og alle krydderierne sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt de revne gulerødder og squash, og rør dejen ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek med et træspyd eller en strikkepind, at kagen er gennembagt. Afkøl kagen på en bagerist.

Citron-flødeostecreme

Pisk smørret luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk videre. Tilsæt flødeost og fintrevet citronskal, og pisk cremen kortvarigt, til den er ensartet. Smag til med lidt citronsaft, til cremen er tilpas sød og syrlig.

Servering

Rist hasselnødderne let gyldne på en tør pande i ca. 5 minutter. Tag dem af panden, og nulr de løse hinder af. Hak hasselnødderne groft.
Sprøjt eller smør citron-flødeostecremen ud på kagen, og pynt med hasselnødder og evt. spiseligt guldstøv.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'