Gulerodskage med squash og citron-flødeostecreme
Kagen bliver ekstra saftig, når den får selskab af både revne gulerødder og squash. Vil du have lidt knas i kagen, kan du blande en håndfuld hakkede hasselnødder i dejen.

31-60 min.
(0)
5. maj 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Gulerodskage
- gulerødder
- 100 g
- squash
- 100 g
- æg
- 2
- brun farin
- 300 g
- solsikkeolie
- 1 dl
- hvedemel
- 140 g
- bagepulver
- 1 tsk.
- stødt kanel
- 1½ tsk.
- stødt ingefær
- ½ tsk.
- stødt nellike
- ½ tsk.
- salt
- ¼ tsk.
Citron-flødeostecreme
- blødt smør
- 50 g
- flormelis
- 75 g
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- flødeost naturel (f.eks. Philadelphia)
- 200 g
- usprøjtet citroner
- ½
Til servering
- hasselnøddekerner
- 50 g
- Evt. spiseligt guldstøv
Udstyr
- Springform, 22 cm
Sådan gør du
Gulerodskage
Tænd ovnen på 175°. Beklæd springformen med bagepapir, og smør kanterne.
Skræl gulerødder, skyl squash, og riv begge dele groft. Pisk æg, farin, olie, mel, bagepulver og alle krydderierne sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt de revne gulerødder og squash, og rør dejen ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek med et træspyd eller en strikkepind, at kagen er gennembagt. Afkøl kagen på en bagerist.
Citron-flødeostecreme
Pisk smørret luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk videre. Tilsæt flødeost og fintrevet citronskal, og pisk cremen kortvarigt, til den er ensartet. Smag til med lidt citronsaft, til cremen er tilpas sød og syrlig.
Servering
Rist hasselnødderne let gyldne på en tør pande i ca. 5 minutter. Tag dem af panden, og nulr de løse hinder af. Hak hasselnødderne groft.
Sprøjt eller smør citron-flødeostecremen ud på kagen, og pynt med hasselnødder og evt. spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage
Powered by Froala Editor