Gulerodskage med smørcreme og valnøddesirup

Den klassiske gulerodskage har fået et ekstra løft med et pift af ingefær i smørcremen og ekstra meget gulerod for en mere svampet kage.

Bemærk
Bagetid: 40 minutter. Afkølingstid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

2 springforme, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175°. Hak valnødderne groft. Vask og skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
Rør mel, natron, salt og kanel sammen i en skål for sig selv. Pisk sukker, olie, vaniljesukker, mælk og citronsaft sammen, og hæld det ned i skålen med mel. Rør godt rundt, og vend de revne gulerødder og de grofthakkede valnødder i.
Fordél dejen i springformene, og bag kagerne i 40 minutter. Lad dem køle helt af.
Skræl og riv ingefæren, og bland den sammen med de resterende ingredienser i en skål.
Smør halvdelen af cremen ovenpå den ene kage, og læg den anden kage ovenpå. Smør den resterende smørcreme på toppen.
Hak valnødderne groft, og rør dem sammen med ahornsiruppen. Top kagen med valnøddesirup.

Tip!

Du kan sagtens bage kagen dagen før servering – det bliver den kun bedre af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
24. oktober 2018 af .

Foto: Trine Rask

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar