Gulerodskage med pastinak og kanelcreme

17. april 2023 af .

Foto: Peter Kam

Gulerodskagen har fået besøg af et par pastinakker, men ingen vil gætte det! Kagen smager saftigt og krydret, og rodfrugterne er helt integreret i dejen.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen. Pisk æg og brun farin sammen i en skål med et piskeris. Pisk olie i.
Bland hvedemel, bagepulver og krydderier, og rør blandingen i dejen. Skræl og riv gulerødder og pastinakker, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Afkøl på en rist.
Pisk blødt smør luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis, og pisk det sammen. Tilsæt kanel og flødeost, og pisk igen, til cremen er let og luftig.
Skær kagen i tykke skiver, og dekorér stykkerne med kanelcremen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar