Gulerodskage med pastinak og kanelcreme
17. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Gulerodskagen har fået besøg af et par pastinakker, men ingen vil gætte det! Kagen smager saftigt og krydret, og rodfrugterne er helt integreret i dejen.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen. Pisk æg og brun farin sammen i en skål med et piskeris. Pisk olie i.
Bland hvedemel, bagepulver og krydderier, og rør blandingen i dejen. Skræl og riv gulerødder og pastinakker, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Afkøl på en rist.
Pisk blødt smør luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis, og pisk det sammen. Tilsæt kanel og flødeost, og pisk igen, til cremen er let og luftig.
Skær kagen i tykke skiver, og dekorér stykkerne med kanelcremen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk