Gulerodskage med ostecreme

En god gammeldags gulerodskage med ostecreme går du aldrig galt i byen med! Cremen kan spises med ske – så det er om at få den smurt på kagen, før størstedelen ryger i munden på bageren.

Gulerodskage med ostecreme
0-30 min.

(15)

February 23, 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Afkølingstid: 30 minutter.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

TIPS TIL DEN BEDSTE GULERODSKAGE

Revet gulerod giver dig en saftig og lækker kage, der er svær at holde fingrene fra. Som prikken over i'et bør du toppe den med en cremet frosting af flødeost, flormelis og citronsaft. Mums!

Skal gulerodskage laves med smør eller olie?

I denne opskrift er gulerodskagen bagt med smør. Smør har den fordel, at det fungerer som hævemiddel, når det piskes sammen med sukker, da der piskes masser af luft ind i blandingen. Du får derfor en svampet og luftig kage.

Olie er derimod god til at holde kagen fugtig i længere tid, da den er flydende ved stuetemperatur. Du kan sagtens udskifte smør med olie i denne opskrift – brug 3 dl smagsneutral olie i stedet for 250 g smør. 

Hvis du bruger olie, kan du i stedet piske æg og sukker sammen, og så tilsætte olien lidt ad gangen, så du stadig får piskes luft ind i kagen.

Kan jeg erstatte valnødderne i gulerodskagen?

Ja! Du kan enten undlade nødderne helt eller erstatte dem med andre slags nødder som hasselnødder, paranødder eller pekannødder. Du kan også bytte dem ud med rosiner eller lignende.

Hvornår skal cremen på gulerodskagen?

Sørg for, at kagen er afkølet, når du topper den med ostecremen, så den ikke smelter. Du kan sagtens lave cremen et par dage i forvejen og opbevare den på køl, inden du smører den på. Kagen holder sig bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, så længe cremen ikke er smurt på. 

Kan jeg fryse gulerodskage ned?

Du kan sagtens fryse gulerodskagen ned. Skær den evt. i stykker, så du nemt kan tage et stykke eller to op til eftermiddagskaffen. Kagen skal dog helst fryses uden ostecremen på. Tø kagen langsomt op, så bevarer den fugten. 


Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'