Gulerodskage med mascarponecreme

2. februar 2023 af .

Foto: Lene Samsø

En skøn kage, der både er en fryd for øjet og maven.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft. Bland mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kanel, ingefær, kardemomme, nellike og salt sammen i en skål. Hak hasselnødderne groft, og bland deri.
Rør æg, olie og sirup godt sammen i en anden skål, og bland det med de tørre ingredienser.
Skræl og riv gulerødder. Skyl og riv æble, og rør begge dele sammen med dejen, til dejen er ensartet.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, eller til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn, mascarpone, citronskal og sirup sammen i en skål, og smag cremen til. Fordel cremen på den afkølede kage.
Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Hak hasselnødder og mørk chokolade. Top kagen med chokolade, hasselnødder og granatæblekerner, og opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.

Tip!

Har du pastinak eller rødbede liggende i grøntsagsskuffen, kan du også sagtens bruge det i kagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar