Gulerodskage med mandelmel og flødeostecreme
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den saftige gulerodskage er bagt med mandelmel, så du kan sagtens tage et stykke, selv om du ikke spiser gluten. Den bløde flødeostecreme på toppen fuldender den himmelske kage!
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør.
Del æggene i blommer og hvider. Skræl og riv gulerødderne.
Brug en gaffel, og rør æggeblommer sammen med gulerødder, ahornsirup, citronsaft, vaniljepulver og kanel i en skål.
Smelt smørret, og rør det i dejen. Hak valnødderne. Rør valnødder, mandelmel, bagepulver og rosiner i dejen.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 50 minutter. Lad den køle helt af.
Pisk alle ingredienser til flødeostecremen sammen til en jævn masse, og fordel den på den afkølede kage inden servering.
Tip!
Fyld gerne flødeostecremen i en sprøjtepose med roseformet tylle og sprøjt den ud i små rosentoppe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage
Powered by Froala Editor