Gulerodskage med limecreme
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Formidabel gulerodskage med revne gulerødder og store mængde mandler, der giver kagen et lækkert bid og en god struktur.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk æg, farin og vaniljeessens sammen med en elpisker, til det er tykt, og sukkeret er opløst.
Hak mandlerne til fint mel i en foodprocessor. Skræl og riv gulerødderne groft.
Bland mandelmel og gulerødder med resten af ingredienserne i en skål. Tilsæt æggemassen, og rør dejen sammen.
Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i en 160° varm ovn i ca. 45 minutter. Tjek med en gaffel, om den er færdigbagt.
Afkøl kagen i formen, og sæt den så i køleskabet i 2-3 timer, til den har sat sig og er skærefast.
Pisk flødeost sammen med flormelis, vaniljesukker og limesaft, og smør cremen på toppen af den afkølede kage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage
Powered by Froala Editor