Gulerodskage med kokos og nødder

Gulerodskagen er krydret og let luftig i krummen, og den syrlige flødeostecreme giver fint modspil. Hvis der (mod forventning) er rester, kan kagen sagtens holde sig på køl i en uges tid.

Bemærk
Afkølingstid: 30 minutter. Ovntid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

1 rugbrødsform på 2 liter

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne med farin og vaniljekorn i en skål, og hæld olien langsomt i, mens du pisker.
Bland melet med alle krydderierne, bagepulver og natron, og sigt det i dejen. Rør godt.
Skræl og riv gulerødder fint. Hak hasselnødder groft. Vend gulerødder, kokosmel og hasselnødder i dejen.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i en form foret med bagepapir, og bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 1 time.
Riv limeskallen fint, og pres saften af limefrugten. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rør flødeost med flormelis og vaniljekorn, og smag til med limesaft og limeskal.
Fordel ostecremen over den afkølede kage, og pynt med ristede kokosflager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
28. februar 2019 af .

Foto: Lars Ranek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar