Gulerodskage med karamelpopcorn
19. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pep den klassiske gulerodskage op med sprøde karamelpopcorn på toppen, der gør den meget festligere.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang brødform, ca. 1,2 liter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°, og læg bagepapir i formen.
Pisk æg, sukker og farin sammen med et piskeris i en skål. Tilsæt olie, og pisk sammen. Bland mel, bagepulver, salt og krydderier i en skål, og vend det hele i dejen.
Skræl gulerødderne, riv dem groft, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag gulerodskagen i ovnen i 40-45 minutter, til den er gennembagt. Afkøl helt på en bagerist.
Pisk blødt smør, flormelis og vaniljesukker cremet med en elpisker i en skål. Tilsæt flødeost, og pisk igen, til cremen er luftig.
Anret kagen på et fad, og smør ostecremen på toppen. Pynt med karamelpopcorn, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk