Gulerodskage med karamelpopcorn

19. april 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Pep den klassiske gulerodskage op med sprøde karamelpopcorn på toppen, der gør den meget festligere.

Ingredienser

Udstyr

1 aflang brødform, ca. 1,2 liter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190°, og læg bagepapir i formen.
Pisk æg, sukker og farin sammen med et piskeris i en skål. Tilsæt olie, og pisk sammen. Bland mel, bagepulver, salt og krydderier i en skål, og vend det hele i dejen.
Skræl gulerødderne, riv dem groft, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag gulerodskagen i ovnen i 40-45 minutter, til den er gennembagt. Afkøl helt på en bagerist.
Pisk blødt smør, flormelis og vaniljesukker cremet med en elpisker i en skål. Tilsæt flødeost, og pisk igen, til cremen er luftig.
Anret kagen på et fad, og smør ostecremen på toppen. Pynt med karamelpopcorn, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar