Gulerodskage med citronskum

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Det er lige før, man kan kalde denne gulerodskage for sund! Den er bagt med solsikkeolie i stedet for smør, og så er den spækket med saftige gulerødder.

Ingredienser

Udstyr

en sandkageform (ca. 1 l)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190º. Smør en sandkageform med lidt smør eller olie.
Rør olie og rørsukker sammen med en ske. Rør æggene i. Bland hvedemel, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og muskatnød<br /> sammen, sigt det i dejen, og rør godt rundt.
Hak hasselnødderne groft. Skræl og riv gulerødderne. Vend revne gulerødder og hasselnødder i dejen til sidst.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 40-45 minutter. TJek med en gaffel, om kagen er gennembagt – hvis der hænger våd dej ved, skal kagen bages lidt længere.
Riv skallen af citronen fint. Pisk fløden til blødt skum, og vend flormelis og citronskal i skummet. Skær gulerodskagen i tykke skiver, og servér med citronskum.

Tip!

Rør evt. 100 g rosiner i dejen. Kagen er velegnet til frysning – konsistensen bliver faktisk kun bedre af en tur i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar