Gulerodskage med citronskum
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det er lige før, man kan kalde denne gulerodskage for sund! Den er bagt med solsikkeolie i stedet for smør, og så er den spækket med saftige gulerødder.
Ingredienser
Udstyr
en sandkageform (ca. 1 l)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190º. Smør en sandkageform med lidt smør eller olie.
Rør olie og rørsukker sammen med en ske. Rør æggene i. Bland hvedemel, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og muskatnød<br />
sammen, sigt det i dejen, og rør godt rundt.
Hak hasselnødderne groft. Skræl og riv gulerødderne. Vend revne gulerødder og hasselnødder i dejen til sidst.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 40-45 minutter. TJek med en gaffel, om kagen er gennembagt – hvis der hænger våd dej ved, skal kagen bages lidt længere.
Riv skallen af citronen fint. Pisk fløden til blødt skum, og vend flormelis og citronskal i skummet. Skær gulerodskagen i tykke skiver, og servér med citronskum.
Tip!
Rør evt. 100 g rosiner i dejen. Kagen er velegnet til frysning – konsistensen bliver faktisk kun bedre af en tur i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage
Powered by Froala Editor