Gulerodskage med citronfrosting og påskeæg
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Saftig gulerodskage med masser af dejlige krydderier og et seriøst lag citronfrosting. Pynt med små påskeæg, og servér den til højtidens hyggelige sammenkomster.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Bland gulerødderne i dejen. Bland mel, natron, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og ingefær sammen i en skål, og sigt blandingen i æggemassen.
Hak valnødder og mandler groft. Bland nødder og rosiner i dejen. Fordel dejen i en smurt springform.
Bag kagen i ovnen i 40-50 minutter, til den er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Pisk smeltet smør, vaniljekorn flødeost, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft sammen med en elpisker i en skål til en cremet frosting.
Fordel frostingen på den afkølede kage. Hak pistacierne groft, og drys dem over kagen sammen med påskeæg, strimlet citronskal og rosmarin. Servér straks.
Tip!
Du kan også lave kagen som muffins. Beregn da mindre bagetid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk