Gulerodskage med citronfrosting og påskeæg

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Saftig gulerodskage med masser af dejlige krydderier og et seriøst lag citronfrosting. Pynt med små påskeæg, og servér den til højtidens hyggelige sammenkomster.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Bland gulerødderne i dejen. Bland mel, natron, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og ingefær sammen i en skål, og sigt blandingen i æggemassen.
Hak valnødder og mandler groft. Bland nødder og rosiner i dejen. Fordel dejen i en smurt springform.
Bag kagen i ovnen i 40-50 minutter, til den er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Pisk smeltet smør, vaniljekorn flødeost, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft sammen med en elpisker i en skål til en cremet frosting.
Fordel frostingen på den afkølede kage. Hak pistacierne groft, og drys dem over kagen sammen med påskeæg, strimlet citronskal og rosmarin. Servér straks.

Tip!

Du kan også lave kagen som muffins. Beregn da mindre bagetid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar